Suomeksi | In English
Ajankohtaista Biografia Media Linkit

Lyhyt musiikillinen omaelämänkerta

Synnyin Helsingissä vuonna -77 mutta vietin lapsuuteni pohjanmaalla Kaustisella. Mutsi lauleskeli mun kanssa pienenä paljon ja lauloin jo nelivuotiaana kasetille jotain omia siansaksabiisejä jotka päättyy toteamukseen “semmonen laulu”. Ala-asteen toisella luokalla päätin aloittaa kitaransoiton. Bändiviritelmiä oli vaikka minkälaisia ja yläasteiässä läheteltiin jo kovasti demoja sinne sun tänne. Ote sen ajan demoarvostelusta Soundi-lehdestä: “kunnon biiseillä nämä peijjoonit pääsevät vielä pitkälle”...

Suurinpiirtein niihin aikoihin älysin myös sen että musiikista tulee mun ammatti. Kaustinen ei ollut ollenkaan huono paikka musiikilliselle kasvulle kun siellä on vahvat kansanmusiikkikuviot ja hyvä musiikkilukio, jonka studiossa kukuin monet yöt. Oman tien kulkijana en koskaan soittanut viulua enkä tanssinut tanhuja vaan mua kiinnosti aina rytmi. Vuonna -96 sijoituimme vastaperustetulla Wee People -yhtyeellä “Rock-96”-nimisessä skabassa toiseksi, mikä ei ollut kai huonosti kun yhteensä bändejä oli siellä 120. Wee Peoplella (jossa tuolloin soitti vielä bassoa Kai Pajukangas) tehtiin kaiken maailman keikkoja baareissa ja pikkufestareilla. Myös pari EP:tä äänitettiin, toinen omaan laskuun ja toinen RadioMafian (YLE) ja Ciro Sound Access Oy:n kustannuksella.

Asuin jonkin aikaa Tampereella hanttihommia tehden ja paikallisiin rock-kuvioihin tutustuen kunnes pääsin opiskelemaan Sibikseen 1999 ja muutin Helsinkiin. Wee Peoplella tehtiin pari hassua musavideota CSA:n kanssa ja vierailin pari kertaa silloisessa Jyrki-musaohjelmassa niitä esittelemässä. Näihin aikoihin ohjelmatoimisto Piikkikasvi otti Wee Peoplen myyntiin joka tarkoitti mm. 22-pistepirkon lämppäyskeikkoja ja esim. Pietarissa käyntiä. Vasta Helsingissä aloin soittaa välillä myös muiden taustalla-aikaisemmin olin oikeastaan aina ollut solisti. Monenmoista freelance-kitara-, basso- ja laulukeikkaa on sen jälkeen tullut tehtyä omien juttujen lisäksi.

Vuoden 2004 lopulla Vaasalaisen Deekay Recordsin tytöt ehdottivat että tekisin jonkun biisin heidän hovisäveltäjänsä Janne Hyödyn kanssa. Deekayn studiolla Vaasassa syntyi sitten Deck Of Cards, jolla tulin vuoden 2005 euroviisujen Suomen karsinnoissa toiseksi (täysi ylläri mulle). Sooloprojekti oli ollut kehitteillä jo aiemmin; jo kesällä 2004 väsäilin uusia biisejä vanhan bändikaverini Sebastian Björklundin kanssa. Euroviisujen jälkeen olen laulanut keikkoja, tehnyt lisää biisejä ja järjestellyt asioita tulevaisuutta varten, mm. rakentanut studio-/treenitilan Helsingin Vallilaan ja avannut nämä sivut. Tänä vuonna (2006) Wee People teki kahden levyn sopimuksen Indie-levy-yhtö Comrade Publishingin kanssa. Täyspitkä levy julkaistiin toukokuussa 2006. Wee Peoplen kuulumiset voi tsekata osoitteesta www.weepeople.net.

Tällä hetkellä äänitän omaa levyäni omassa studiossani kaikessa rauhassa ja vierailen silloin tällöin myös cover-bändien solistina ja yritän muistaa infota myös noista keikoista.

Kiitos lukemisesta ja toivottavasti nautit sivuista!

– Harri